resor

Pav - reseledare

biolog, folkhögskolelärare, författare, fågelskådare, radioröst, fotograf, föreläsare och föreningsmänniska.

KORSIKA
30 april - 7 maj


Se korsikansk nötväcka och siska,  och några lika unika fjärilar, amfibier, öflor och växter under denna njutbara naturresa i lagom lugnt tempo.

Ophrys insectifera flugblomster orkideresor

ÖLANDS ORKIDÉER

2 - 4 juni 2023


Upptäck Ölands orkidéprakt och övriga natur! Resan anordnas av Mejtresor och är en del av VI-tidningens reseklubbs program. 

Ophrys insectifera flugblomster orkideresor
mindre albatross

NORDÖSTRA SYDAFRIKA
19 nov - 2 dec


I slutet av 2023 går denna två veckors naturresa av stapeln i AviFauna Naturresors regi.

Vi kommer att uppleva nordöstra Sydafrikas fågel- och däggdjursliv och en stor del av tiden tillbringas inne i den fantastiska Krugerparken - en nationalpark jag besökt ett stort antal gånger. Vi kommer att se lejon, leoparder, noshörningar och vildhundar och många spektakulära fåglar. En resa jag redan längtar till och är stolt över att anordna. Min 16:e resa till regionen!

SYDAFRIKA/
NAMIBIA


Anlita Pav som privat guide eller reseledare. Via Bildningsförlaget  (besök sidan för att kolla förslag på upplägg!) kan gruppresor till södra Afrika med fokus på natur och kultur anordnas. Beroende på tid så besöker vi både Krugerparken och Kapstaden plus fler delar av Västra kapprovinsen.  Resan kan kombineras med besök på vingårdar, skolor etc. Eller för dig som drömmer om de storslagna vyerna: Namibia - stort, hett och torrt. Här finns världens högsta sanddyner, fantastiska platåberg och stenlandskap och förstås den enorma nationalparken Etosha. Behöver du en guide? Hör av dig!

Soussusvlei Namibia
fågelkurs

ZIMBABWE
5 - 19 jan 2025


Fågelskådningsresa med unika arter som afrikansk pitta och Chirinda Apalis i sikte. Föranmälning via länk ovan.

fågelkurs

FÅGELSKÅDNING PÅ ÖLAND


Följ med på en fågelweekend på Öland 14-16 april! Jag leder även årligen fågelskådningskurser i maj och oktober inom Ölands folkhögskolas sommarkurs-program.

fågelkurs

COLORADO
våren 2024


Fågelskådningsresa med fokus på delstatens präriehöns och deras fantastiska spel. Föranmälning via länk ovan.